per ardua ad astra

Just another WordPress.com weblog

Potetgiften solanin.

Desverre er Norsk matvarehandel helt uten potetkompetanse. De legger poteten udekket i åpne lyse disker. Dette gjør de sikkert i den hensikt å friste forbrukeren til å kjøpe den.
Men forbrukeren har gått i norsk skole og er potetkyndig. Han/hun vet at en potet skal oppbevares mørkt. Ved det minste lys utvikler poteten solanin, et stoff som er giftig for oss. Særlig skadelig for små barn, men i store konsentrasjoner kan det også bli dødelig for voksne. Den vanligste oppskriften på hvordan du lager dette giftstoffet er å legge en potet slik at den får lys på seg.
Har poteten ligget så lenge i lys at den har utviklet litt grønnfarge, kan du være helt sikker på at giftstoffet er i poteten.
Matvarekjedene er på denne måten potetvandaler.
De får et parti sunne, gode poteter, og for å friste kunder belyser de dem ekstra fint, for så å kunne tilby kunden sine spesiallagede solaninpoteter, garantert grønne og passe giftige for hele familien.
Alle utdannede mennesker snur ryggen til den mishandlede poteten og kjøper noe annet.
Jeg tror desverre at denne potetvandalismen ikke dreier seg om uvitenhet, men om en nøye planlagt strategi for å oppnå et ønsket/ villet resultat.
Butikkfolk har alltid hatet sine kunder og ser her en rafinert hevnmulighet ved å selge vakre snikforgiftede produkter til den dumme «Ola Potit».

I tillegg hater de poteter og bruker denne «selg forgiftet mat og se hvor lenge produktet er på markedet» aksjonen som en ren utryddelsesstrategi.
Det er litt av samme strategien de har overfor ferskvaredisken og frysedisken, (men det får bli et annet innlegg en annen gang)

Reklamer

april 29, 2008 - Posted by | Blogroll, Etikk, tro og tanke, natur og dyreliv, Synsing, Visjon og viten

1 kommentar »

 1. I august 2008 fikk jeg dette svaret (på mailen) etter å ha henvendt meg til Bama om hvordan man kunne tillate at potetene ble behandlet slik i norge:

  Hei!
  Bama i samarbeid med norgesgruppen jobber med saken.
  Mvh Leif Anders Mo
  Kvalitetskonsulent i Bama

  Vel, til nå blir ikke vi forbrukere tilbudt annet enn lysgrodde poteter i butikkene.
  Man kunne innvende og si at det selges poteter i poser, og da ligger de ikke åpent for lysgroing.
  Men, skal posen ha effekt må den være lystett, det nytter lite med slike enkle, lysgjennomskinnelige poser, eller poser med «vindu».

  Sakset fra Bamas forside:
  «BAMA er en av landets eldste privateide handelsbedrifter. Konsernet omsetter og produserer frukt, grønnsaker, bearbeidede produkter samt andre produkter med begrenset holdbarhet. Selskapets hovedkontor ligger i Oslo.
  Virksomheten er strukturert gjennom fem divisjoner; Dagligvare, Storkjøkken, Blomster, Industri og Servicehandel. I tillegg kommer sentrale støtte- og servicefunksjoner innenfor IT, økonomi, personal, markedsføring og informasjon.»

  Det kunne vært spennende å få høre hvorfor det er så vanskelig å få til tiltak som så åpenbart tjener forbrukeren.

  Kommentar av predikeren | juli 20, 2010 | Svar


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: